logo
    Spoed?
    0418-671802

    Maak een afspraak!
    0418-671802

Een gezond gebit is belangrijk voor de algemene toestand van uw paard maar kan u en uw paard ook erg helpen bij het rijden. Daarom raden wij u aan het gebit van uw paard elk jaar te laten controleren.

Veel voorkomende problemen zoals haken en emaille punten zijn makkelijk te verhelpen met ons elektrische slijpsysteem. Wij maken gebruiken van geavanceerde technieken, gereedschappen en producten uit Amerika voor de optimale mondzorg bij uw paard. Zo zijn wij ook in staat wolfstanden, doppen maar ook kiezen te verwijderen.

Kies(wortel)extracties kunnen naar graad van moeilijkheid zowel bij het staande als liggende dier verwijderd worden. Ook zijn wij in staat uw oudere of juist jonge paard te helpen bij vorming van diastasen (gaten tussen de kiezen), vaak een lastige aandoening waarbij het tandvlees ontstoken raakt door rottend voer wat blijft plakken en haken tussen de kiezen.

Een andere aandoening die vaak gezien wordt bij oudere paarden is het zogenaamde EORTH, een ziekte waarbij de wortels van de snijtanden ontstoken raken en het bot daaromheen oplost. Een pijnlijke ziekte waarbij management tussen eigenaar en dierenarts van uitermate belang is. Onder begeleiding van uw dierenarts wordt nauwkeurig gekeken met behulp van eventueel röntgenonderzoek of de snijtanden kunnen blijven zitten of dat zij verwijderd moeten worden.

.

tanden