logo
    Spoed?
    0418-671802

    Maak een afspraak!
    0418-671802

Een jaarlijkse gebitscontrole is erg belangrijk voor de gezondheid van uw paard of pony. Hiermee kunnen we problemen aan het gebit namelijk vroegtijdig vaststellen en voorkomen.
Met een mondspreider, een goede lichtbron en een state-of-the-art vijlensysteem kunnen we bij u op stal of bij ons op de praktijk uw paard of pony weer voorzien van een gezond gebit.

Naast het jaarlijkse onderhoud kunt u bij ons ook terecht voor het verwijderen van wolfskiesjes en doppen, voor kiesextracties en voor de behandeling van diastases (ruimtes tussen de kiezen) en de pijnlijke snijtandaandoening EOTRH. Dit alles kunnen wij doen bij het staande paard door middel van een sedatie en daarom is een narcose in de meeste gevallen dus niet nodig.

Vergeet niet dat paarden meesters zijn in het verbergen van hun problemen en pijntjes. Merkt u dat uw paard ‘proppen’ maakt van zijn hooi of moeizaam en traag eet? Neem dan direct contact met ons op!

Laat het ons ook weten als u rijtechnische of aanleuningsproblemen heeft. Door middel van een inspectie van de mond en het gebit kunnen we een professioneel bitadvies geven en zo helpen wij u om de aanleuning tijdens het rijden te optimaliseren.

Dierenarts Nikki Pijnenburg tijdens een gebitsbehandeling