logo
  Spoed?
  0418-671802

  Maak een afspraak!
  0418-671802

Het belangrijkste onderdeel van een kreupelonderzoek is het behandelen van de oorzaak. In onze praktijk beschikken we over een breed scala aan therapie mogelijkheden maar maken we samen met u ook een therapie- en adviesplan voor zowel de korte termijn als de lange termijn.

Gewrichtsaandoeningen

(zoals bijvoorbeeld artrose)

 • Klassieke behandelingen zoals onder andere corticosteroiden met hyaluronzuur
 • IRAP
 • Polyacrylamide gel

Peesproblemen

 • Lokale behandeling van de acute blessure met ontstekingsremmende middelen
 • Bij langdurige en of ernstige letsels gebruiken wij ook de geavanceerde technieken als Tendoplus, ACP en PRP

Bovenlijnproblemen

Ook problemen in rug, hals en de ileosacraal regio (bekken) worden bij ons uitvoerig gediagnostiseerd en behandelt. Veel sportpaarden die hoge prestatie leveren kampen niet perse met kreupelheden maar met problemen in de bovenlijn zoals bijvoorbeeld spierpijn en hebben simpelweg een steuntje in de rug nodig. Bij behandelen dan ook lokaal deze regio’s en hopen in samenwerking met uw fysiotherapeut of osteopaat of een in onze bekende kring uw paard weer optimaal op weg te krijgen.

ACP

Dit is een autoloog geconditioneerd plasma. Dit is een manier voor het behandelen van paarden met blessures van de pezen, banden of bij niet helende wonden. Dit gebeurt doormiddel van het bloed van het geblesseerde paard.  Dit  bloed wordt op een speciale manier gecentrifugeerd waardoor de bloedplaatjes goed geconcentreerd worden en we plasma krijgen wat rijk is aan bloedplaatjes. Deze bloedplaatjes produceren groeifactoren. Groeifactoren stimuleren de werking voor het aanmaken van nieuwe peescellen. Dit plasma wordt onder echobegeleiding geïnjecteerd in een pees of band op de plaats van de blessure.

De voordelen van ACP:

 • De blessure zal sneller en beter herstellen door een ACP behandeling.
 • Door deze behandeling zal er in de toekomst minder kans zijn om weer geblesseerd te raken op dezelfde plek.

Deze behandeling wordt al jaren met succes uitgevoerd bij humane geneeskunde.