logo
    Spoed?
    0418-671802

    Maak een afspraak!
    0418-671802

Naast problemen aan het beenwerk kan uw paard ook last van zijn buik, longen of hart krijgen. Tevens zijn niet alle kreupelheden terug te leiden naar een probleem van de beenderen, er zou ook een neurologische oorzaak ter grondslag kunnen liggen. In officieuze termen heet dat het inwendige onderzoek van het paard. Onderstaand vind u een overzicht wat onze mogelijkheden zijn met betrekking tot het inwendige onderzoek van het paard

Luchtwegproblemen

Mocht uw paard last hebben van luchtwegproblemen dan kunt u bij onze praktijk terecht voor een broncho/ laryngoscopie. Door middel van een broncho / laryngoscopie kunnen wij in de neus/keel van het paard kijken om deze te inspecteren. Hier kunnen wij bijvoorbeeld een ontsteking en/ of allergie van de bovenste en onderste luchtwegen ontdekken. Ook kunnen wij via een scopie cornage of een dorsal displacement duidelijk in beeld brengen.

Maag / darm problemen

Mocht u uw paard verdenken van maag/darm problemen kunt u bij ons op de praktijk langs komen voor een uitgebreid onderzoek. Zo kunnen wij met een echo de mogelijke oorzaak in beeld te brengen. Indien nodig kunnen wij hier ook uitgebreid laboratorium onderzoek bij uitvoeren, om zo de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Neurologische problemen

Verdenkt u uw paard van neurologische problemen dan kunt u bij ons op de praktijk langs komen voor een uitgebreid röntgenlogisch onderzoek en eventueel aanvullend bloedonderzoek. Eerst zal uw paard klinisch onderzocht worden, waarna we daarna veder gaan onderzoeken in de behandelkamer.

Hart aandoeningen

Indien uw paard verdacht wordt van een hartaandoening kunt u bij ons op de praktijk langs komen voor onderzoek. Door middel van een bloedonderzoek kunnen er aandoeningen worden aangetoond. Ook kunnen wij via een ECG het hartritme van uw paard bekijken of zo de juiste diagnose te stellen.

Huidaandoeningen

Heeft uw paard last van blijvende huidklachten, dan kan een van onze dierenartsen uw advies hierover geven. Er kan eventueel een biopt genomen worden, die onderzocht kan worden op verschillende huidziektes / huidproblemen.