logo
  Spoed?
  0418-671802

  Maak een afspraak!
  0418-671802

Een gezond gebit is zeer belangrijk voor uw hond of kat. Tandheelkundige problemen komen veel voor bij onze gezelschapsdieren.

Het gebit van uw hond of kat wordt jaarlijks bij de vaccinatie gecontroleerd. Merkt u echter tussentijds iets op aan het gebit van uw dier, laat het dan nog eens controleren. Verschijnselen van gebitsproblemen zijn onder andere:

 • tandsteen
 • stinken uit de bek
 • klapperen/knarsen met de tanden
 • kwijlen
 • moeite met eten/aan 1 zijde kauwen

Het tijdig behandelen van gebitsproblemen voorkomt dat grotere ingrepen nodig zijn.

U kunt zelf ook bijdragen aan een gezond gebit, door op jonge leeftijd al te beginnen met tandenpoetsen. Hiermee voorkomt u dat tandplaque ontstaat en wordt omgezet in tandsteen.

Op onze praktijk kunt u terecht voor het schoonmaken van het gebit en trekken van tanden en kiezen. Hiervoor wordt uw dier onder narcose gebracht.

Ook voor het gebit van konijnen en knaagdieren kunt u bij ons terecht. Gebitsproblemen bij deze huisdieren komen regelmatig voor doordat de tanden en kiezen, als ze niet goed afslijten, door blijven groeien. Symptomen hiervan zijn slecht eten en vermageren. Het slijpen van de voortanden is een pijnloze kleine ingreep en kan bij ons op de praktijk meestal zonder narcose of roesje.

Voor de gebitsbehandeling

Na de gebitsbehandeling